6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 λαγός ή κουνέλι σε μερίδες (1 ½ κιλό περίπου)
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 200ml κρασί κόκκινο γλυκό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κιλό κεφαλοτύρι σε κύβους 2x2 εκ.
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κουνέλι στο λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε νερό, να σκεπαστεί το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί. Το αφήνουμε να πάρει βράση και σερβίρουμε.