0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 5 αυγά
- 1,5 κιλό αλεύρι
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 150 γρ. γάλα χλιαρό
- λίγο μαστίχα ποτό
- 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
- 3 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία
- 330 γρ. βούτυρο γάλακτος
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την τριμμένη μαστίχα. Δουλεύουμε το βούτυρο στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσει τελείως. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάμε πολύ καλά με την ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε στο βούτυρο τους κρόκους, το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία, την μαστίχα και στο την μαρέγκα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή. Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα τοποθατούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.