2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι κουκιά φρέσκα, αποφλοιωμένα ή αποξηραμένα
- 4 κουταλιές φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ξύσμα λάιμ
- 300 γρ. καλαμπόκι
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 καυτερή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά φρέσκα φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα ή 10 σπόροι σπασμένοι
- αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κουκιά σε αλατισμένο νερό. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το χυμό λάιμ με το λάδι, το αλάτι και το ξύσμα λάιμ. Προσθέτουμε τα κουκιά, το καλαμπόκι, τη ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα φύλλα κόλιανδρου και ανακατεύουμε καλά.