0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 κοτόπουλα μικρά
- 2 δόσεις μαγιονέζα
- 4-5 καρότα
- 2-3 κρεμμύδια μικρά
- λίγο σέλινο
- 2-3 αυγά σφιχτά
- 10 ελιές ξιδάτες
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 3-4 αγγουράκια τουρσί
- λίγος μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και πλύντε καλά το κοτόπουλο μέσα και έξω.Τρίψτε το καλά μέσα και έξω με λεμόνι.Βάλτε σε μία κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι και βάλτε το κοτόπουλο μέσα.Μόλις αρχίσει να βράζει, ξαφρίστε το πολύ καλά.Καθαρίστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο. Προσθέστε τα στην κατσαρόλα ολόκληρα και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι το κοτόπουλο να ξεκοκαλίζεται.Ετοιμάστε τη μαγιονέζα και καθαρίστε τα αυγά και κόψτε τα φέτες, όπως και τα αγγουράκια και τις ελιές.Βγάλτε τα κοτόπουλα από την κατσαρόλα, πετάξτε τα λαχανικά, αφήστε τα να μισοκρυώσουν και ξεκοκαλίστε τα, αφαιρέστε τις πέτσες, τα κόκαλα και κόψτε το κρέας σε κομμάτια. Ανακατέψτε το κρέας με τη μαγιονέζα, γαρνίρετε με ελιές, αγγουράκια, κάππαρη και ψιλοκομμένο μαϊντανό.