Κοτόπουλο στιφάδο

Κοτόπουλο στιφάδο Κοτόπουλο στιφάδο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο μεγάλο
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά
  • 70 γρ. λάδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουτιά χυμός ντομάτας ή 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 γαρίφαλα
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρέστε την πέτσα από το κοτόπουλο, πλύντε το καλά και κόψτε το σε μερίδες.Βάλτε το σε μία κατσαρόλα, ρίξτε τα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο.Προσθέστε το χυμό ντομάτας ή τις ντομάτες ψιλοκομένες, το λάδι, το ξίδι, τα γαρίφαλα, τη δάφνη και το κρασί.Προσθέστε 3-4 κόκκους πιπέρι, αλάτι, πιπέρι τριμμένο, λίγο ζεστό νερό και σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να βράσει για 1,5 με 2 ώρες, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.

Προσέξτε το φαγητό δεν θα το ανακατέψετε καθόλου κατά τη διάρκεια που βράζει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε