10
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο μεγάλο ή 10-12 μπουτάκια κοτόπουλο
- 2 αυγά
- φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
- τυρί τριμμένο
- λάδι ή μαργαρίνη για τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και πλύντε καλά το κοτόπουλο μέσα και έξω.Βάλτε σε μία κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι και βάλτε μέσα το κοτόπουλο να πάρει μερικές βράσεις (προσέξτε μην παραβράσει).Βγάλτε το και αφαιρέστε την πέτσα και κόψτε το σε κομμάτια.Χτυπήστε καλά τα αυγά ολόκληρα με 2-3 κουταλιές γάλα, βάλτε σε ένα βαθύ πιάτο την τριμμένη φρυγανιά που έχετε ανακατέψει με τριμμένο τυρί.Αλατοπιπερώστε ελαφρά τα κομμάτια,βουτήξτε τα στο αυγό πρώτα, μετά στη φρυγανιά και μετά τηγανιστέ τα σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν απ όλες τις πλευρές. Σερβίρονται ζεστά με οποιαδήποτε γαρνιτούρα.