0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο
- 50 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
- 200 γρ. ξερά βερίκοκα
- 100 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε μπολ το κρεμμύδι, την κανέλα και τα κομμάτια του κοτόπουλου, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες. Λιώνουμε στην κατσαρόλα 75 γρ. βούτυρο και αφού στραγγίξουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει. Σε άλλο κατσαρολάκι σοτάρουμε τα αμύγδαλα με 25 γρ. βούτυρο. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα βερίκοκα κομμένα στα τεσσερα. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο, αφήνοντας να βράσουν για 10 λεπτά όλα μαζί.