Κοτόπουλο με ρύζι

Κοτόπουλο με ρύζι Κοτόπουλο με ρύζι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο βρασμένο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι βρασμένα ρεβίθια
  • 2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και στραγγισμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 βρασμένα καρότα κομμένα σαν σπίρτα ή σε κύβους στο μέγεθος μπιζελιού
  • 4 ποτ. ζωμό κότας
  • 3 κουτ. βούτυρο γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση

Ροδίζουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα κομματάκια του βρασμένου κοτόπουλου. Στρώνουμε από πάνω τα ρεβίθια, δεύτερη στρώση το καρότο και σκεπάζουμε με το ρύζι. Περιχύνουμε το φαγητό με 4 ποτήρια καυτό ζωμό, προσθέτουμε 2 κουταλιές Βούτυρο γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κανέλα. Ψήνουμε το φαγητό, ώσπου να απορροφήσει τα υγρά του, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για να απορροφηθούν οι υδρατμοί και το αφήνουμε για 15 λεπτά.

Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, βάζουμε μία μεγάλη πιατέλα κοντά στην κατσαρόλα και το αναποδογυρίζουμε, προσέχοντας να μη διαλυθεί το σχήμα του. Σερβίρουμε κόβοντάς το σε φέτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε