0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 κοτόπουλα μεγάλα
- 1,5 κιλό μπιζέλια
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 750 γρ. ντομάτες ώριμες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
- 50 γρ.λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα κοτόπουλα μέσα και έξω.Τρίψτε το καλά μέσα και έξω με λεμόνι.Κόψτε τα σε μερίδες, αλατοπιπερώστε τα. Βάλτε σε μία κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί, ρίξτε μέσα τα κομμάτια να τσιγαριστούν καλά. Προσθέστε μετά τα εντόσθια (προαιρετικά) ψιλοκομμένα και το κρεμμύδι να σοταριστούν κι αυτά.Ρίξτε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και μόλις πάρουν μερικές βράσεις, 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.Αφήστε το φαγητό να βράσει περίπου μισή ώρα, ρίξτε μετά τα μπιζέλια, καθαρισμένα και πλυμένα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μείνει με το λάδι του.