Κοτόπουλο με μακάλο

Κοτόπουλο με μακάλο Κοτόπουλο με μακάλο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Φλώρινα

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή τεμαχισμένο
  • 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι
  • 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • σκόρδο
  • ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε το κοτόπουλο σε νερό και αλάτι για μία ωρα.Κατεβάζετε από την φωτιά, αφαιρείτε σε μία πιατέλα το κοτόπουλο και αφήνετε το ζουμί να κρυώσει.Καβουρδίζετε το βούτυρο με το αλεύρι σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για ένα 10 λεπτό της ώρας έτσι ώστε το αλεύρι να πάρει χρώμα καστανόξανθο.Ρίχνετε λίγο - λίγο το κρύο ζουμί στο αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς για να μη σβωλιάσει το μίγμα και να γίνει χυλός.Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, σκορδόξιδο, ανακατεύετε και βάζετε και το κοτόπουλο.Σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε