Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και τρούφα

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και τρούφα Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και τρούφα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, περίπου 1,6-1,8 κιλά
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές λάδι τρούφας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες. Σοτάρουμε στο λάδι τρούφας τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μειωθεί. Προσθέτουμε την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και τόσο νερό, ώστε να καλύπτει το κοτόπουλο. Βράζουμε για 15 περίπου λεπτά, αφαιρούμε το στήθος και βράζουμε για λίγο ακόμα τα υπόλοιπα. Ανακατεύουμε το ζωμό με την μουστάρδα. Αφαιρούμε τα μπούτια, τα φτερά και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα. Μόλις μειωθεί λίγο, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς. Περιχύνουμε τη σάλτσα στο κρέας και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε