4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 2 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι τον τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- αλάτι
πιπέρι
1 κύβο - 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- λίγο κορν-φλάουρ
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας του κοτόπουλου, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε λίγο, σβήνουμε με λεμόνι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον κύβο, νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις βράσει το κοτόπουλο (η σάλτσα του πρέπει να είναι αραιή) διαλύουμε σε ένα ποτήρι νερό λίγο κορν-φλάουρ και το προσθέτουμε στη σάλτσα για να πήξει. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές.