Κοτόπουλο Κιρκασιανό

Κοτόπουλο Κιρκασιανό Κοτόπουλο Κιρκασιανό
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο
  • ψίχα από 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 300 γραμμ. καρύδια αλεσμένα
  • 1/2 ποτ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 4 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο
  • κύμινο ή κόλιαντρο
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε ττολυ καλά το κοτόπουλο. Όταν κρυώσει το ξεκοκαλί-ζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού. Τη στραγγίζουμε και τη λιώνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το καρύδι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα, ενώ ρίχνουμε το σκόρδο, το ζωμό από το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και κύμινο.

Κρατάμε το 1/3 του μείγματος σε ένα μπολ. Στο υπόλοιπο ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά και τα αδειάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της πιατέλας με την κρέμα καρυδιού που είχαμε κρατήσει. Τέλος, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με κόκκινο πιπέρι και ραντίζουμε την πιατέλα.

Σερβίρεται κρύο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε