Κοτόπουλα φρικασέ

Κοτόπουλα φρικασέ Κοτόπουλα φρικασέ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 κοτόπουλα μικρά
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κουτ. σούπας ρίζα σέλινου ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2-3 καρότα
  • 70 γρ. λάδι
  • 2-3 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε, πλύντε καλά τα κοτόπουλα και κόψτε τα σε κομμάτια.Βάλτε σε μία κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι, βάλτε μέσατα κοτόπουλα να βράσουν για λίγο.Στραγγιστέ τα, πετάξτε το νερό αυτό και βάλτε στην κατσαρόλα το λάδι. Ρίξτε τα κοτόπουλα και σοτάρετε τα ελαφρά. Προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν.Μόλις πάρουν βράση ρίξτε τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε φέτες, τον άνηθο και το σέλινο.Αφήστε το φαγητό να βράσει καλά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει περίπου με 3 φλιτζάνια ζωμό. Στραγγιστέ το ζωμό από ένα τρυπητό, βάλτε το σε μία άλλη κατσαρόλα και διατηρήστε το ζεστό. Στύψτε τα λεμόνια, χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.Βάλτε σε μία κατσαρόλα 2-3 κουταλιές βούτυρο, ρίξτε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί και μετά ρίξτε λίγο ζεστό ζωμό.Ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα, κατεβάστε τη από τη φωτιά.Χτυπήστε τους κρόκους καλά, ρίξτε το χυμό των λεμονιών και μετά ρίξτε το μίγμα αυτό στη σάλτσα, ανακατεύοντας συνέχεια. Περιχύστε το φαγητό με τη σάλτσα, ανακινήστε τη κατσαρόλα καλά επάνω στη φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε