Συστατικά
- 1 κοτόπουλο
- 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά
- 5 αυγά
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 100 γρ. γάλα
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βράζουμε με λίγο αλάτι. Το ξαφρίζουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες. Τα αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά, βγάζουμε το κοτόπουλο και αφού μισοκρυώσει, αφαιρούμε την πέτσα, τα κόκαλα και κόψτε σε κομματάκια. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να βράσουν ακόμα, μέχρι να λιώσουν, ώστε να γίνουν σαν χυλός, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, τα κομμάτια κοτόπουλο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μείγμα και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 7-8 φύλλα, αλείφοντάς τα με λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε τη γέμιση και διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα. Στρώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο και κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια με ένα μυτερό μαχαίρι και την ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα περίπου.