Συστατικά
- 1 κοτόπουλο μεγάλο (1-1,5 κιλό)
- 2-3 κρεμμύδια ξερά
- 2 καρότα
- 2 λεμόνια
- 1 μάτσο σέλινο
- 3-4 αυγά
- λίγο ρύζι για τη σούπα
- λίγο λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και πλύντε καλά το κοτόπουλο μέσα και έξω.Τρίψτε το καλά μέσα και έξω με λεμόνι.Βάλτε σε μία κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι και βάλτε το κοτόπουλο μέσα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ξαφρίστε το πολύ καλά. Καθαρίστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο. Προσθέστε τα στην κατσαρόλα ολόκληρα, ρίξτε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.Αφήστε τα να βράσουν καλά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το φαγητό βράσει, αφαιρέστε τα λαχανικά και πετάξτε τα.Βγάλτε το κοτόπουλο, τοποθετήστε το σε μία πιατέλα και διατηρήστε το ζεστό.Προσθέστε στο ζωμό εάν χρειάζεται λίγο νερό ζεστό, και μόλις αρχίσει και βράζει, ρίξτε μέσα το ρύζι.Αφήστε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.Χτυπήστε τα αυγά ολόκληρα, προσθέστε το χυμό των λεμονιών (όσο θέλετε) και λίγο ζωμό από τη σούπα.Ρίξτε το αυγολέμονο στη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς επάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.