Κοπεγχάγη

Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 12 φύλλα κρούστας
  • βούτυρο ή μαργαρίνη για τα φύλλα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 360 γρ. αμυγδαλόψιχα με την φλούφα
  • 6 αυγά
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • λίγο κονιάκ
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 1 κομμάτι κανέλα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με την φρυγανιά, το μπέικιν και την κανέλα. Χτυπάμε  καλά τους κρόκους των αυγών, την ζάχαρη και το κονιάκ. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το μείγμα με τη φρυγανιά και τα αμύγδαλα και τη μαρέγκα. Στρώνουμε 8 φύλλα κρούστας σε ένα βουτυρωμένο ταψί, αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο. Αδειάζουμε πάνω στα φύλλα τη γέμιση, διπλώνουμε αυτά που εξέχουν προς τα μέσα και τα βουτυρώνουμε. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα με βούτυρο και κόβουμε γύρω γύρω αυτά που εξέχουν. Χαράζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι τα φύλλα, τα ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε όπως είναι ζεστό με το καυτό σιρόπι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε