3
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 750 γρ. κρέας βοδινό σε μικρά κομματάκια
- 1/2 κιλό κρέας βοδινό (σβέρκος) σε κομματάκια
- 1/2 κιλό κόκαλα μοσχαρίσια
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3 κουτ. σούπας ρίζα σέλινου ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας πράσο ψιλοκομμένο
- 110 γρ. μαυροδάφνη
- αλάτι
- πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε μία βαθιά κατσαρόλα με νερό. Πλένουμε τα κόκαλα τα προσθέτουμε και αυτά μέσα, ρίχνουμε αλάτι και τα βράζουμε. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ξαφρίζουμε με μία τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά τουλάχιστον για 3 ώρες ή και περισσότερο μέχρι το κρέας να λιώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε την σούπα σε ένα τρυπητό και περνάμε το ζωμό από ένα τουλπάνι. Αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε το λίπος που θα συγκεντρωθεί στην επιφάνεια. Ζεσταίνουμε πάλι το κονσομέ και το σερβίρουμε ζεστό, προσθέτοντας πριν το σερβίρισμα τη μαυροδάφνη. Μπορούμε να συνοδέψουμε το κονσομέ με κρουτόν.