0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 750 γρ. βερίκοκα πλυμένα, χωρίς κουκούτσια
- 1.250 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. νερό
- λίγο λικέρ μαρασκίνο
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα βερίκοκα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά, όχι όμως περισσότερο, γιατί λιώνουν αμέσως και τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε το λικέρ, δένουμε το σιρόπι και περιχύνουμε τα βερίκοκα.