0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 750 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα, σε κομμάτια
- 200 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. νερό
- χυμός και ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές λικέρ μαρασκίνο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα ροδάκινα σε νερό, στο οποίο έχουμε στύψει χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό, την φλούδα του λεμονιού και βράζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα ροδάκινα, σκεπάζουμε με ενα καπάκι την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο. Μόλις μαλακώσουν, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε το λικές και δένουμε για λίγο το σιρόπι. Αποσύρουμρ από τη φωτιά, περιχύνουμε τα ροδάκινα προσεκτικά με το σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τοποθετούμε την κομπόστα στα βάζα.