4
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σουφλί
Συστατικά
- 1/2 φλιτζανάκι ρύζι
- 1/2 κιλό κολοκυθάκι φρέσκο ή και κίτρινη κολοκύθα.
- 9 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5-6 κορόμηλα
- 1 κιλό νερό
- αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κολοκυθάκι σε κύβους. Σωτάρουμε μέσα στην κατσαρόλα με λίγο λαδάκι πρώτα το ξερό κρεμμύδι και το κολοκύθι, να μαραθεί, και τα πράσινα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το νερό και βάζουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά, τα κορόμηλα, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Βράζουν όλα μαζί. Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό. Λιώνουμε λίγο αλεύρι στο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να χυλώσει η σούπα. Όταν δεν έχουμε κορόμηλα μπορούμε να ρίξουμε 1 κουταλιά ξίδι και λεμόνι.