Συστατικά
- 32 κολοκυθοκορφές
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι τον τσαγιού φέτα
- 1/2 φλιτζάνι τον τσαγιού ξέρη μυζήθρα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι τον τσαγιού τριμμένο λαδοτύρι Μυτιλήνης ή 1/2 φλιτζάνι τον τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- μαϊντανός
- πιπέρι
- δυόσμος
- άνηθος
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το χυλό:
- 1 φλιτζάνι τον τσαγιού αλεύρι μαλακό
- 1/2 φλιτζάνι τον τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζάνι τον τσαγιού νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Προσθέτουμε στο μείγμα των τριμμένων τυριών άνηθο, δυόσμο και μαϊντανό, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι αραιό προσθέτουμε λίγο τυρί ακόμη. Φτιάχνουμε το χυλό ανακατεύοντας όλα τα υλικά και προσέχοντας να μην γίνει ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ σφικτός και να κάνει μια λεπτή κρούστα γύρω από το λουλούδι. Πλένουμε προσεκτικά μία-μία τις κολοκυθοκορφές, τις σουρώνουμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού και φροντίζοντας να μη γεμίσουν μέχρι επάνω γιατί το αυγό φουσκώνει. Κλείνουμε τα πέταλα κάθε λουλουδιού και τα τυλίγουμε με το χυλό. Γεμίζουμε ένα τηγάνι με πολύ ελαιόλαδο και όταν κάψει τοποθετούμε ένα-ένα τα λουλούδια και μόλις τηγανιστούν από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε με μια τσιμπίδα. Αφού τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε για να στεγνώσουν σε πιατέλα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το ελαιόλαδο.