0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος
Συστατικά
- 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες
- 1/2 σαμιώτικη μυζήθρα ή φέτα
- 1/4 ζαμπόν κομμένο σε κύβους
- 1 αυγό
- αλεύρι
- 1/2 ποτήρι μπύρα
- ελαιόλαδο
- τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε με ένα μαχαίρι προσεκτικά τον ανθό από τα κολοκύθια, τα πλένουμε καλά και τα γεμίζουμε με ένα μείγμα από ντόπιο τυρί τριμμένο, αυγό ή και ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια.Τα περνάμε από αλεύρι το οποίο έχουμε κάνει πηχτό κουρκούτι προσθέτοντας μπύρα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.Οι κολοκυθοκορφάδες σερβίρονται με τυρί τριμμένο και αποτελούν καταπληκτικό μεζέ για κρασί και ούζο.