

4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 200 γρ. γλυκό κίτρινο τυρί τριμμένο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι δυόσμο
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανιά τόση όσο για να δέσει το το μείγμα μας
- αλεύρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και κατόπιν τα ζυμώνουμε με λίγο αλάτι στο τρυπητό να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το τυρί, το μαϊντανό, προαιρετικά δυόσμο, τα αυγά,το αλάτι, λίγο πιπέρι λευκό. Βάζουμε το ζυμωμένο μείγμα στο ψυγείο να σφίξει λίγο. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μικρά μπαλάκια και τους τηγανίζουμε με άφθονο ηλιέλαιο ώστε να φουσκώσουν. Χρησιμοποιούμε μείγμα από φρυγανιά και αλεύρι για να τους τηγανίσουμε.