4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 3 μέτρια κολοκύθια
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1/2 ποτ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 ποτ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουτ. σούπ. φρέσκο ή ξερό δυόσμο
- 1 κουτ. σούπ. άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκύθια. Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Ροδίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και ρίχνουμε διαδοχικά το γιαούρτι και το καρύδι, ενώ ανακατεύουμε με την κουτάλα. Τέλος ρίχνουμε το δυόσμο, τον άνηθο και το αλατοπίπερο. Αδειάζουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, την αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.