4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ήπειρος
Συστατικά
- 1 κιλό κολοκύθια μέτρια
- 4 κουταλιές λάδι
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 200 ml γάλα
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Χαρακώνετε σταυρωτά τα κολοκύθια και τα κόβετε με το μαχαίρι να γίνουν σαν ζάρια. Βάζετε σε κατσαρόλα το λαδάκι και, όταν κάψει, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κολοκύθια και τα γυρίζετε γρήγορα μια δυο φορές. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά, να αφήσουν τα υγρά τους και στη συνέχεια, να τα απορροφήσουν. Όταν στεγνώσουν, ρίχνετε το τυρί τριμμένο με το χέρι, και το γάλα, και το αφήνετε να απορροφήσει και το γάλα, σχεδόν όλο.
Αλατίζετε και βάζετε όσο μαύρο πιπέρι σας αρέσει.