6
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1:00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος
Συστατικά
- 2 κιλά κόκκινο κολοκύθι
- 2-3 κρεμμύδια κομμένα σέ λεπτές φέτες
- 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
- ψιλοκομμένο δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο αλεύρι
- τυρί ξυσμένο (προαιρετικά).
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το κολοκύθι. Το αλατίζουμε καί τό άφήνουμε να στραγγίσει. Βάζουμε σ' ένα ταψί μια στρώση κολοκύθι και από πάνω ρίχνουμε κρεμμύδι, δυόσμο, πιπέρι και τυρί. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Από πάνω ρίχνουμε τό λάδι και αλεύρι να πάει παντού. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να πιει το νερό που βγάζει το κολοκύθι. Χρειάζεται αρκετή ώρα.