Κολοκύθα στιφάδο

Κολοκύθα στιφάδο Κολοκύθα στιφάδο
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ψάρι Γορτυνίας

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδου
  • 150 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο
  • το χυμό απο 1 λεμόνι
  • 100 ml λάδι 
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 8-10 κόκκους μπαχάρι 
  • πιπέρι μαύρο μπόλικο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε την κολοκύθα από την εξωτερική φλούδα αφού την κόψετε σε κομμάτια μεγάλα όσο η μισή σας παλάμη. Καθαρίζετε και τα κρεμμυδάκια και τα βάζετε σε κατσαρόλα ρηχή μαζί με την κολοκύθα. Προσθέτετε το λάδι, την ντομάτα, τα μυρωδικά, το χυμό του λεμονιού, λίγο αλατάκι και ένα φλιτζάνι του καφέ νερό, και τα βάζετε να βράσουν σκεπασμένα.

Δεν χρειάζονται πολύ βράσιμο, και έτσι πρέπει να προσθέτετε το νεράκι σιγά σιγά, για να μην υποχρεωθείτε μετά να τα παραβράσετε για να φύγει το νερό τους. Λίγο πριν γίνει το φαγητό, προσθέτετε τις σταφίδες.

Το φαγητό πρέπει να είναι μαλακό αλλά όχι παραβρασμένο και να μείνει με τη σαλτσούλα του, χωρίς νερό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε