Συστατικά
- 2 κιλά κολοκύθα
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 κουταλιά ξύδι
- 200 γρ. καρυδόψιχα
- κόκκινο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη φλούδα της κολοκύθας και αφαιρούμε τις ίνες και τους σπόρους από το εσωτερικό. Κόβουμε τη σάρκα της σε κομμάτια πάχους ενός δαχτύλου και τα στρώνουμε σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Τα πασπαλίζουμε με τη μία κουταλιά αλεύρι και λίγο κόκκινο πιπέρι. Κατόπιν στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια της κολοκύθας και τα πασπαλίζουμε με άλλη μία κουταλιά αλεύρι. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι με λίγο κόκκινο πιπέρι και αλάτι και περιχύνουμε με αυτό το φαγητό. Προσθέτουμε στο ταψί ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC. Μόλις ροδίσει λίγο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Χτυπάμε στο μπλέντερ την καρυδόψιχα με το σκόρδο και το λάδι, προσθέτουμε λίγο ζουμί από το ταψί, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγη ώρα ακόμη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί η κολοκύθα.