

6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κόκορας σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον κόκορα. Τον σοτάρουμε στο βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και νερό και το αφήνουμε να βράσει.