0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κόκορα(2 κιλά) κομμένο σε μερίδες
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
- 2 κολοκύθια
- 3 μακρόστενες πιπεριές
- 1/4 πράσινα φασολάκια πλατιά
- 1/4 μπάμιες
- 2 ντομάτες αποφλοιωμένες κομμένες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτ. κρασ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε ροδέλες ή σε τέταρτα. Πλένουμε τον κόκορα. Βάζουμε τα λαχανικά στο γκιουβέτσι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πάνω από τα λαχανικά τοποθετούμε τα κομμάτια του κόκορα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το φαγητό με ροδέλες ντομάτας. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και μισό ποτήρι νερό και σκεπάζουμε το γκιουβέτσι με μια λαδόκολλα. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, για 1 ώρα περίπου.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε άλλα 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.