4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι τον καφέ ρύζι
- 1 κόκορα
- 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά
- 1/4 κιμά
- κάστανα
- κόκκους πιπέρι
- κανέλα ξύλο
- λάδι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, και προσθέτουμε λίγο νερό και μισό φλιτζάνι ρύζι γλασέ. Ψήνουμε τα κάστανα και βράζουμε όλα μαζί τα υλικά στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τον κόκορα, τον βουτυρώνουμε. Τον γεμίζουμε, τον ράβουμε, τον τηγανίζουμε, τον ροδοκοκκινίζουμε με βούτυρο και μετά τον βάζουμε στην κατσαρόλα πάνω σε άμπελοβεργες-κλη-ματόβεργες, ρίχνουμε σιγά σιγά βραστό νερό, λίγο αλάτι, και τον βράζουμε σε σιγανή φωτιά.