

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ λάχανο κόκκινο σε ψιλές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 200 ml ξύδι βρασμένο
- 6-7 κόκκους μαύρου πιπεριού
- αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε βαθύ σκεύος το λάχανο, το πασπαλίζουμε με το αλάτι και το ανακατεύουμε ελαφρώς. Το αφήνουμε για 6-8 ώρες ανακατεύοντάς το συχνά. Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε και προσθέτουμε μία σκελίδα σκόρδο, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και το καλύπτουμε με το ξύδι, αφού έχει κρυώσει πρώτα. Αφήνουμε να μαριναριστεί για δύο μέρες.
Το μαριναρισμένο λάχανο είναι εξαιρετικό συνοδευτικό για βραστό Μοσχάρι.