Συστατικά
- 1/2 κιλό κανταϊφι
- 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
- 400 γρ. ανθότυρο
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 400 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα
Για το σιρόπι:
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιά λεμόνι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζετε το κανταΐφι σε μια λεκανίτσα και το περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο. Το τρίβετε με τις παλάμες να πάει παντού το βούτυρο.Ανακατεύετε το ανθότυρο, αφού το λιώσετε με πιρούνι, με την κρέμα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Στρώνετε το μισό βουτυρωμένο κανταΐφι στο ταψάκι σας (28 Νο) και βάζετε επάνω τη γέμιση απλώνοντάς την με πιρούνι να πάει παντού. Σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Το πατάτε με τις παλάμες ελαφρά να στρώσει και το βάζετε στο φούρνο που τον έχετε προθερμάνει, στους 180°C.
Το ψήνετε μέχρι να πάρει ένα ροδαλό χρώμα πάνω και κάτω. Το βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε από πάνω τα αμύγδαλα χοντροκομμένα. Το αφήνετε να κρυώσει.
Βράζετε το νερό και τη ζάχαρη να δέσει σιρόπι, προσθέτετε τη βανίλια και το λεμόνι και περιχύνετε το γλυκό.
Όταν κρυώσει εντελώς, το κόβετε και το σερβίρετε.