4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό κρέας βοδινό σε κομμάτια μετρίου μεγέθους
- 1/2 κιλό σιτάρι αποφλοιωμένο πλυμένο και στραγγισμένο
- 2 μέτρια κόκαλα με μεδούλι
- 4 μέτρια κρεμμύδια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- λίγο αγνό πρόβειο βούτυρο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρέας, ρίχνουμε νερό μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα, προσθέτουμε ολόκληρα τα κρεμμύδια, τα κόκαλα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 4 ώρες μέχρι να λιώσουν. Αφαιρούμε τα κόκαλα και προσθέτουμε το σιτάρι. Το ξαναβράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μία μεγάλη ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας το κρέας και το στάρι στα τοιχώματα του σκεύους για να λιώσουν.
Μόλις γίνει ένας πολτός και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το σοτάρουμε με πρόβειο βούτυρο και το σερβίρουμε.