0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1000 γρ. γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα
- 80 γρ. ρυζάλευρο
- 50 γρ. νερό
- 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
- 50 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με τα αμύγδαλα και το αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει. Το σουρώνουμε με ένα τουλουπάνι και επαναφέρουμε το γάλα στη φωτιά μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το ρυζάλευρο με το νερό και το ρίχνουμε μέσα στο γάλα, πριν πάρει βράση. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις η κρέμα δέσει ελαφρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε ατομικά μπολ. Αφήνουμε το κεσκούλ να κρυώσει και το σερβίρουμε γαρνίροντας με την καρύδα και το φιστίκι Αιγίνης.