

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 φλιτζάνι φυστίκια αλεσμένα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σιρόπι από γλυκό κουταλιού φυστίκι
- 250 γρ. μαργαρίνη μαλακή
- 1 γιαούρτι αγελαδινό
- 4 αυγά
- 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή 3 βανίλιες
Για το γλάσο:
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλιτζάνι φυστίκι ψημένο και αλεσμένο
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Για το γλάσο:
Ανακατεύουμε την άχνη, τα φυστίκια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 2-3 λεπτά και το διατηρούμε χλιαρό.
Για το κέικ:
Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη, τνη ζάχαρη, τα αυγά, το σιρόπι, το γιαούρτι, το ξύσμα ή τις βανίλιες, τα φυστίκια και λίγο-λίγο το αλεύρι. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 170οC. Όταν το κέικ ψηθεί, το ξεφορμάρουμε και όσο είναι ακόμα ζεστό περιχύνουμε με το γλάσο.