4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 400 γρ. κιμάς χοιρινός
- 2 αυγά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- φρυγανιά τριμμένη
- 2 πρέζες θυμάρι
- 1 πρέζα δενδρολίβανο
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 100 γρ. λιαστή ντομάτα πολτοποιημένη
- αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά τη φέτα με τη λιαστή ντομάτα, πλάθουμε πολύ μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Πλάθουμε τους κεφτέδες, ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και γεμίζουμε με τα μικρά μπαλάκια φέτας. Δίνουμε στους κεφτέδες στρόγγυλο σχήμα, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.