2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 6 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
- 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 100 γρ. κιμάς αρνίσιος
- 3 ντομάτες πολτοποιημένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 αυγό
- 50ml ελαιόλαδο
- 2 πρέζες θυμάρι
- αλεύρι
- ηλιέλαιο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κύβους 3x3 εκατοστά και τις αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα περίπου σε αλατισμένο νερό. Τις στεγνώνουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C. Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το αυγό, τη γαλέτα, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε τους κεφτέδες τοποθετώντας στο κέντρο τους 1-2 κομμάτια μελιτζάνας. Βουτάμε τους κεφτέδες στο αλεύρι και τους τηγανίζουμε. Βράζουμε τις ντομάτες με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε τους κεφτέδες, τους αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τους σερβίρουμε.