.webp)
.webp)
0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γραμμ. κιμά χοιρινό ή αρνίσιο
- 1/2 ποτήρι βρασμένο ρύζι γλασέ
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι ή κύμινο
- λίγο μπαχάρι τριμμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ:
- 2 αυγά χτυπημένα
- αλεύρι
- φρυγανιά τριμμένη
- λάδι
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το βρασμένο ρύζι, τα κρεμμύδια, το μαιντανό, τ′ αυγά, το αλάτι, το πιπέρι η το κύμινο και το μπαχάρι και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια πλάθουμε μακρόστενους κεφτέδες τους βουτάμε έναν έναν πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό, τέλος στη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν απ′ όλες τις πλευρές.