Κεφτέδες φρικασέ

Κεφτέδες φρικασέ Κεφτέδες φρικασέ
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό κιμάς αρνίσιος
  • 150 γρ. ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
  • 3 πρέζες μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πρέζες δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χωρισμένα τα ασπράδια απο τους κρόκους
  • 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 1-2 λεμόνια, το χυμό
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, τον μαϊντανό, τα ασπράδια, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε χαμηλή θερμοκρασία, να μαραθούν. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Τα αφήνουμέ  να βράσουν για λίγο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια να βράσουν μαζί για λίγη ώρα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό, τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο από τα υγρά του φαγητού. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε