4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 κιλό κιμάς χοιρινός
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι δυόσμο, φρέσκο κατά προτίμηση
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζανάκι ξύδι
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1/4 ψωμί μουσκεμένο με την κόρα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, τα αυγά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Διαλύουμε τη σόδα στο ξύδι, ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τους κεφτέδες. Για να γίνουν τραγανοί και να φουσκώσουν, τους τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο να τους σκεπάζει.