Συστατικά
- 350 γρ. πανσέτα αγριογούρουνου χωρίς κόκκαλο
- 350 γρ. σπάλα αγριογούρουνου χωρίς κόκκαλο
- 300 γρ. λαρδί
- 2 πορτοκάλια
- 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλιά ξύδι από σέρυ
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα πορτοκάλια σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία 2 φορές αλλάζοντας κάθε φορά το νερό. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε λεπτές φέτες και τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μισό λαρδί και ψήνουμε τα πορτοκάλια για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 130?C. Μόλις ψηθούν, τα ψιλοκόβουμε ώστε να γίνουν πουρές, τα βάζουμε στο ψυγείο και κρατάμε το λιωμένο λίπος. Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους, το σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 1 ώρα. Το στραγγίζουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το μαγειρεύουμε με το υπόλοιπο λαρδί και με το λίπος που κρατήσαμε από τα πορτοκάλια σε χαμηλή θερμοκρασία. Βράζουμε με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει το κρέας και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία χώρου. Μόλις το κρέας κρυώσει, προσθέτουμε τα πορτοκάλια, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το διατηρούμε στο ψυγείο για 24 ώρες πριν το σερβίρουμε.