1
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αξιού
Συστατικά
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 1 lt γάλα φρέσκο
- 1 κουταλιά αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος 2-3 κομμάτια τυρί φέτα και από πάνω ρίχνουμε το γάλα βρασμένο και αλατισμένο. Κλείνουμε το πήλινο και σφραγίζουμε το καπάκι του γύρω-γύρω με ζυμάρι. Δένουμε το σφραγισμένο καπάκι με πανί έτσι ώστε να μην μπαίνει μέσα αέρας. Απο τα τοιχώματα του πήλινου εξατμίζεται σιγά - σιγά η υγρασία που περισσεύει. Όταν πλέον δεν φαίνεται η υγρασία αυτή, σπάμε το πήλινο σκεύος και παίρνουμε το κατίκι.