0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 2 κιλά κάστανα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κάστανα περίπου για 20-30 λεπτά αχαράκωτα. Όταν κρυώσουν, τα καθαρίζουμε. Βράζουμε την ζάχαρη, το λεμόνι, το νερό μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις δέσει, ρίχνουμε τα καθαρισμένα κάστανα και τα βράζουμε 5 λεπτά ξαφρίζοντας προσεκτικά. Προσθέτουμε τη βανίλια προς το τέλος, όταν έχουμε σβήσει τη φωτιά μας. Έτσι, διατηρεί το κάστανο το λεπτό άρωμα της βανίλιας που του ταιριάζει.