4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1000 γρ. κοτόπουλο σε κύβους
- σάλτσα από ζωμό κατόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας κίτρινος πολτός κάρυ
- 2 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
- 1 πρέζα σκόνη ζαφορά ή κρόκο κοζάνης
- 4 φύλλα δάφνης
- 1 ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά
- 4 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου
- 12 μικρά, ξεφλουδισμένα άσπρα κρεμμύδια
- 1 μικρός ανανάς
- 2 κουταλάκια ξύσμα λεμόνι
- αλάτι
- κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
Εκτέλεση
Παίρνουμε το κοτόπουλο το βάζουμε σε ένα πιάτο και τα πασπαλίζουμε με λίγη σάλτσα από ζωμό κοτόπουλο. Εν τω μεταξύ σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε τον πολτό κάρυ με καφέ ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το μίγμα να μαλακώσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας, ζαφορά, φύλλα δάφνης και τσίλι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο στη μέση το σκόρδο και τα κρεμμύδια μακρόστενα. Τα προσθέτουμε, μαζί με τα κομμάτια κοτόπουλου στο γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τον ανανά, το ξύσμα από λεμόνι, αλάτι, κύμινο, και το μπούκοβο στο κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Το ρύζι συνδυάζεται πολύ με αυτήν τη συνταγή