Συστατικά
- 1 ½ κιλό καρδιές μόσχου
- 75 γρ. φέτες μπέικον
- 1 κρεμμύδι σε κύβους
- 450ml ζωμό βοδινού
- 225 γρ. καρότα τριμμένα
- 225 γρ. πράσα σε κομμάτια
- 225 γρ. σέλερι σε κομμάτια
- 225 γρ. σελινόριζα σε κύβους
- 4 ντομάτες κομμένες στα 4
- 1 ντομάτα πολτοποιημένη
- 1 κουταλιά κορν φλάουρ
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά πάπρικα
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις καρδιές και τις βυθίζουμε σε κρύο νερό για να φύγει το αίμα. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τις αρτηρίες και το λίπος. Κόβουμε το μπέικον σε μικρές λωρίδες. Χαράσσουμε τις καρδιές και τοποθετούμε το μπέικον στα ανοίγματα. Σοτάρουμε τις καρδιές στο λάδι μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί ελαφρώς χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το φύλλο δάφνης. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοψήνουμε για 1 ½ ώρα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 25 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε και τις ντομάτες και συνεχίζουμε για 10 λεπτά το βράσιμο. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό. Το αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.