Συστατικά
- 4 καρδιές αρνιού
- 3 καρότα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κουκί σε κύβους
- 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο ή λίπος από ψητό κρέας
- 450ml νερό
- 1 κύβο βοδινού
- 1 κουταλιά κορν φλάουρ
Για τη γέμιση:
- 3/4 φλιτζανιού ψίχα φρέσκου ψωμιού
- 1/2 λεμόνι, το ξύσμα
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις καρδιές, αφαιρούμε τις αρτηρίες και τις μουλιάζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη γέμιση, γεμίζουμε τις καρδιές, τις κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και τις σοτάρουμε στο λίπος μέχρι να ροδίσουν. Τις αφαιρούμε, ρίχνουμε τα λαχανικά για 1 λεπτό να σοταριστούν και τα αφαιρούμε και αυτά. Σκουπίζουμε το τηγάνι από το λίπος, ρίχνουμε το νερό και τον κύβο και βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε βαθύ ταψί και από πάνω τις καρδιές. Περιχύνουμε με τον λιωμένο κύβο, σκεπάζουμε το ταψί με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στραγγίζουμε το ζουμί από το ταψί και το βάζουμε σε κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεμένο με λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε τη σάλτσα.