Συστατικά
- 3-4 καρδιές αρνιού
- 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
- λίγο βούτυρο φρέσκο
- 2 καρότα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σέλερι σε φέτες
- 600ml νερό
- 1 κύβο βοδινού
Για τα ζυμαρικά:
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. σκέπη ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις καρδιές και αφαιρούμε τις αρτηρίες. Τις κόβουμε σε φέτες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε στο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε τις καρδιές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα για 1 λεπτό, ρίχνουμε το νερό, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Για τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σκέπη και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί. Η ζύμη θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή. Πλάθουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια ανοίγουμε φύλλο, όχι πολύ ψιλό και το κόβουμε σε μπαστουνάκια περίπου 1 εκατοστού σε φάρδος. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι για 10- 15 λεπτά μέχρι να βράσουν. Σερβίρουμε αμέσως.