Καρδιά μόσχου στη σχάρα με βινεγκρέτ βασιλικού

Καρδιά μόσχου στη σχάρα με βινεγκρέτ βασιλικού Καρδιά μόσχου στη σχάρα με βινεγκρέτ βασιλικού
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 καρδιά μόσχου
  • 1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 λάιμ, το χυμό
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 κουταλιές σέρυ ή ξύδι από κόκκινο κρασί
  • λίγοι σπόροι μαύρου πιπεριού σπασμένοι
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις καρδιές και τις βυθίζουμε σε κρύο νερό για να φύγει το αίμα. Ανακατεύουμε το κρασί, το χυμό λάιμ, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε και πετάμε το λίπος και τις αρτηρίες από την καρδιά και την κόβουμε σε  κομμάτια. Τοποθετούμε το κρέας στη μαρινάδα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Το βγάζουμε από το ψυγείο το αφήνουμε να αποκτήσει θερμοκρασία περιβάλλοντος . Φτιάχνουμε μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο με το ξύδι, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το ψήνουμε στη σχάρα χωρίς να στεγνώσει και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε